Od petka moguće seljenje brojeva

Bez autora
Oct 27 2011

Crnogorskim građanima će od petka biti dostupna usluga prenosivosti brojeva, koja im omogućava prelazak kod drugog operatera mobilne ili fiksne telefonije uz zadržavanje broja koji su do tada koristili. Naknada koju pretplatnik plaća za prenos broja će iznositi 3,5 eura. Iz Agencije su objasnili da 80 odsto tog iznosa, odnosno 2,8 eura dobija stari operater, a preostalih 70 centi pripadaju novom operateru, koji, shodno pravilniku o prenosivosti broja, može osloboditi pretplatnika plaćanja tog dijela naknade. Pretplatnik će biti obavezan da dostavi zahtjev za prenos broja novom operateru, a čitava procedura trajaće najduže pet dana. Pretplatnik će biti bez telefonske usluge samo u periodu između 13 i 16 časova ugovorenog dana za prenos broja. Svakom pretplatniku biće omogućeno da zadrži postojeći telefonski broj, ukoliko za to podnese zahtjev.

Od petka moguće seljenje brojevaCrnogorskim građanima će od petka biti dostupna usluga prenosivosti brojeva, koja im omogućava prelazak kod drugog operatera mobilne ili fiksne telefonije uz zadržavanje broja koji su do tada koristili.

Kako je saopšteno iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, naknada koju pretplatnik plaća za prenos broja će iznositi 3,5 eura.

Iz Agencije su objasnili da 80 odsto tog iznosa, odnosno 2,8 eura dobija stari operater, a preostalih 70 centi pripadaju novom operateru, koji, shodno pravilniku o prenosivosti broja, može osloboditi pretplatnika plaćanja tog dijela naknade.

Pretplatnik će biti obavezan da dostavi zahtjev za prenos broja novom operateru, a čitava procedura trajaće najduže pet dana. Pretplatnik će biti bez telefonske usluge samo u periodu između 13 i 16 časova ugovorenog dana za prenos broja.

Svakom pretplatniku biće omogućeno da zadrži postojeći telefonski broj, ukoliko za to podnese zahtjev.

Agencija je za primjenu sistema centralne baze podataka prenosivih brojeva i obavljanje usluge njegovog administriranja u periodu od četiri godine izabrala slovenačku kompaniju Teletek.

Ova usluga se u svijetu koristi još od 1997, a mogućnost prenosivosti utiče na operatere da više vode računa o cijenama, pa je to jedini legitiman način da svojim cijenama destimulišu pretplatnike da prelaze kod drugih operatera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik